ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/03/2020
La multinacional Florette crearà un centre de producció al polígon Catalunya Sud de Tortosa
La primera fase suposarà una inversió de 13 milions d'euros i la creació de més de 200 llocs de treball directes i més d'un centenar d'indirectes
L'empresa Florette ubicarà al polígon Catalunya Sud de Tortosa una nova planta per a l'envasat d'hortalisses fresques per a amanida. Ho ha anunciat aquest divendres l'alcaldessa Meritxell Roigé, després que la multinacional haja adquirit els terrenys, majoritàriament de l'Incasol, i haja presentat a l'Ajuntament la petició per a l'obtenció de la llicència d'obres. La construcció es divideix en dos fases, la primera de les quals suposarà una inversió econòmica de 13 milions d'euros. Consistirà en la construcció de la nau de producció i la zona d'oficines, que ocuparan 7.600 metres quadrats d'una superfície total de 64.000 metres quadrats.

L'activitat suposarà la creació de més de 200 llocs de treball directes, i més d'un centenar d'indirectes. Segons ha avançat l'alcaldessa, la previsió de l'empresa és començar les obres aquest abril per tal que l'activitat puga entrar en funcionament entre la primavera i l'estiu del 2021. Una vegada comence l'activitat, la previsió és que la nau produïsca 25 milions de bosses d'amanida cada any.

Meritxell Roigé ha explicat que els treballs per a l'arribada de Florette a Tortosa van començar fa dos anys, i que han fructificat del tot en aquest moment, "malgrat que les circumstàncies generades per la pandèmica de coronavirus no són les que hauríem desitjat per poder fer un anunci tan important com aquest", ha dit. "No obstant això, el fet de tindre una bona notícia en un context com l'actual també suposa tindre esperança en el futur més immediat", ha apuntat Roigé. L'alcaldessa ha agraït la confiança que la multinacional Florette, a través de la seua filial espanyola, ha tingut en Tortosa per fer una inversió tan important, "que no només és bona per a la ciutat sinó també per al territori", ja que els plans de l'empresa passen per tindre com a producte de referència el que es produeix al sector agroalimentari de les Terres de l'Ebre. "Aquest tipus d'indústries són les que desitgem per al nostre territori, un tipus d'activitat 4.0 que té una capacitat d'acció molt gran sobre el sector primari, i que servirà per valoritzar els productes de la nostra horta", ha afegit.

L'alcaldessa de Tortosa ha destacat també el paper que ha desenvolupat la directora general d'Indústria, la tortosina Matilde Villarroya, que "ha sigut clau" en fer possible l'acord amb l'empresa, i també ha reconegut el suport que ha tingut de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i del conseller de Territori, Damià Calvet, a més de l'Incasol, per haver fet possible la venda dels terrenys adquirits per Florette.