ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/03/2020
Tortosa estableix els serveis bàsics per poder mantindre el funcionament municipal arran de la declaració de l’Estat d’Alarma
Davant la confirmació de nous casos de contagis a Tortosa i les Terres de l'Ebre, l'alcaldessa reitera la crida a la prudència
La comissió de seguiment a l’Ajuntament de Tortosa sobre la propagació del COVID-19 s’ha reunit novament aquest dissabte a la tarda per avançar la implementació de les mesures a la ciutat arran de l’anunci de declaració de l’Estat d’Alarma, que el govern espanyol ha anunciat al vespre.

Aquest anunci ha coincidit quan aquest dissabte s'ha confirmat l'existència de quatre nous casos de contagis per coronavirus al territori, que eleven a 10 el nombre d'infectats a les Terres de l'Ebre. Dels nous casos, un correspon a un home de Tortosa, que es troba en aïllament domiciliari, mentre que un altre cas correspon a un home de Roquetes que està ingressat en pronòstic greu a l'hospital Verge de la Cinta.

Davant d'aquests nous casos, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha refermat la crida a la ciutadania a confinar-se a casa i perquè apliquen la "prudència" per reduir l'exposició al contagi.

En el mateix sentit, els centres de salut de titularitat municipal reiteren la crida als familiars dels pacients per limitar el nombre de visitees únicament quan es tracte de casos molt necessaris, atesa la vulnerabilitat del col·lectiu de persones que es troben ingressades en aquests centres.

La reunió de la comissió de seguiment ha servit per definir els canvis que caldrà aplicar al funcionament de tots els organismes municipals, per poder seguir garantint la prestació dels serveis a la ciutadania a la vegada que es respecten i s’apliquen les disposicions que estableix el Reial Decret de l'Estat d'Alarma. Per aquest motiu, s'ha definit l'establiment del teletreball per a aquells departaments municipals que el poden implementar; també s'ha fixat la distribució de la resta de personal en torns de matí i de tarda, de tal manera que puguen minimitzar la proximitat entre la plantilla; altres serveis, com els de la Policia Local, Aigües de Tortosa i la recollida d'escombraries, estableixen una distribució del personal que garanteix la prestació del servei amb equips diferenciats, atesa la seua especialització.

Entre les mesures adoptades també hi ha l'establiment de la gratuïtat a partir de dilluns de tota la zona blava de la ciutat. La mesura s'ha pres en constatar que el comerç local havia avançat el tancament dels establiments, que així ha acabat decretant el govern espanyol amb algunes excepcions molt concretes.

D'altra banda, avui mateix la Policia Local ha garantit el compliment de l'ordre de tancament que afectava bars i restaurants, i ha fet arribar les consignes bàsiques als establiments que sí que poden mantindre l'activitat perquè ho facen respectant les distàncies prudencials entre la clientela.