ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 19/11/2019
El govern de Tortosa demana a Salut que faça marxa enrera en la retallada de prestacions a primària als pobles
L'alcaldessa Meritxell Roigé insisteix a demanar reunir-se amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per definir els serveis al conjunt del municipi
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada dels alcaldes-presidents de les EMD de Jesús i Bítem, i de l'alcaldessa pedània dels Reguers, ha comparegut avui per fer palès el malestar dels pobles del municipi afectats per la redistribució de l'atenció a Primària. Uns canvis que, units amb els projectes pendents en matèria sanitària, generen la inquietud del govern municipal. Per aquest motiu, Roigé ha insistit novament a reclamar una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per poder revisar la planificació dels serveis que es presten a la ciutat.

L'alcaldessa ha recordat que ha demanat la reunió en reiterades ocasions, tant per correu com telefònicament o per carta, sense haver pogut fixar encara la data per a la trobada. I que, malgrat reunir-se també en diverses ocasions amb la directora de Salut a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, no ha sigut possible acabar de definir la planificació amb el departament. Al damunt de la taula, a més dels serveis que s'han deixat de prestar a Tortosa (entre els quals ha recordat les quatre especialitats que ja no es presten al CAP de Ferreries), també hi ha la necessitat per concretar l'actuació i el calendari de les millores projectades a l'hospital Verge de la Cinta. En aquest sentit, Meritxell Roigé ha assenyalat que "Salut no pot traslladar-hi nous usos, com els de radioteràpia, que portarien molts usuaris més a l'hospital, sense haver resolt prèviament els problemes d'accessibilitat al centre mitjançant la construcció del nou aparcament" que ha d'unir el centre sanitari amb el centre de la ciutat. "Necessitem un hospital en condicions. No sabem què està passant, però ens arriba que el projecte no està tirant endavant, i volem conèixer de primera mà quina és la situació", ha assenyalat l'alcaldessa.

Pel que fa als canvis en l'atenció primària, Meritxell Roigé ha apuntat que no només dificulta l'accés del veïnat de Jesús, Bítem i els Reguers perquè perden els horaris de tarda i s'han de desplaçar al CAP Baix Ebre, al CAP del Temple i el CAP de Roquetes, sinó que a més això suposa la saturació dels consultoris mèdics dels pobles durant el matí, on també han vist reduït l'horari efectiu d'atenció. En aquest sentit, ha recordat que fa mesos que l'Ajuntament de Tortosa va cedir al departament de Salut els terrenys per a la construcció del nou dispensari mèdic de Jesús i que, a hores d'ara, no hi ha ni projecte i ni tan sols els consta que estiga licitat. "No sabem quan estarà disponible però, si comencessen ara a licitar, les obres tardarien encara un any aproximadament, i encara no s'ha redactat el projecte. No podem mantindre aquesta situació", ha insistit tot reclamant la reversió dels canvis introduïts en l'atenció primària.