ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/03/2019
Diversos actes recordaran la figura de Ricard Salvat coincidint amb el dècim aniversari de la mort
El saló de plens acollirà la presentació de dos llibres sobre l'autor i als Reials Col·legis es farà un homenatge en forma d'espectacle poètic i musical
Diversos actes culturals recordaran, el dies 29 i 31 de març, la figura de Ricard Salvat. Ho faran coincidint amb el dècim aniversari de la mort, per destacar-ne la contribució cultural al país especialment pel que fa a l'àmbit teatral.

Els actes previstos començaran divendres 29 amb la presentació de dos llibres que recullen alguns textos personals de Salvat. Es tracta de 'Diaris (1962-1968)' i de 'Diaris (1969-1972)', que ha editat la Universitat de Barcelona. La presentació tindrà lloc a partir de les 17.30 h, al saló de plens de l'ajuntament. Els actes continuaran diumenge 31, a les 12.30 h als Reials Col·legis, amb un espectacle poètic, musical i teatral.

Ricard Salvat (Tortosa, 1934) va ser dramaturg i director teatral, entre altres facetes culturals, i un dels noms de referència del teatre català de la segona meitat del segle XX. La seua llarga trajectòria el va fer valedor de diversos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, al 1996, el Premi Nacional de Teatre de Catalunya, al 1999, o el premi Joanot Martorell de Literatura Catalana al 1959, per l'obra 'Animals destructors de lleis'. Al 2004 va impulsar i dirigir a Tortosa el festival Entre Cultures, que va voler aproximar el món teatral entre països de la Mediterrània de cultures musulmana, cristiana i jueva. Ricard Salvat va morir el 24 de març del 2009, a Barcelona.