ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/03/2019
L'Ajuntament arriba a un acord amb Adif per avançar en l'alliberament dels terrenys en desús de l'estació
Les primeres accions permetran traslladar l'enclavament tècnic, amb un projecte que ja està adjudicat, i l'enderroc de les antigues naus de càrrega
L'Ajuntament de Tortosa i l'ens ferroviari Adif han arribat a un acord per avançar en l'alliberament dels terrenys en desús a l'estació de tren. Ho ha anunciat aquest divendres l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, després que aquesta mateixa setmana haja tingut lloc una nova reunió entre les dos administracions, com les que ja s'han produït en els últims mesos amb el secretari d'Estat d'infraestructures i amb el responsable de Patrimoni d'Adif. Roigé ha detallat que les negociacions estaven molt avançades amb l'anterior titular de la secretaria d'Infraestructures, amb el govern del Partit Popular, i que es van haver de reiniciar en el moment en què el Partit Socialista va assolir el govern, amb el qual també van trobar bona predisposició.

L'acord preveu, d'una banda, renegociar el preu que l'Ajuntament ha de pagar pel retorn d'aquests terrenys a titularitat municipal, i que inicialment es va fixar al conveni soscrit en més de 4 milions d'euros. De l'altra, Adif ja ha adjudicat l'obra de trasllat de l'enclavament tècnic que hi ha als terrenys entre l'estació i l'avinguda de la Generalitat, que continua donant servei a tot el tram ferroviari entre Tortosa i l'Aldea. Roigé ha assenyalat que aquestes obres començaran de manera imminent, ja dins d'aquest març, i que la durada prevista és d'uns 10 mesos. Es tracta d'uns treballs necessaris per tal de desafectar les instal·lacions existents en aquell espai, que posteriorment ha de passar a titularitat municipal. Amb aquesta desafecció es permetrà disposar dels terrenys ara en desús, que s'hauran de desenvolupar urbanísticament tal com recull el POUM vigent.

Paral·lelament, l'Ajuntament també ha aconseguit l'autorització per adquirir i iniciar l'enderroc de les antigues naus de càrrega situades al costat del carrer Ronda Docs. L'alcaldessa ha remarcat que aquesta actuació permetrà millorar la seguretat i la imatge de l'entorn, i que mentre no es desenvolupen urbanísticament tots els terrenys s'hi habilitaran aparcaments.

Meritxell Roigé s'ha mostrat "molt satisfeta d'haver pogut arribar fins a aquí, ja que es tracta d'un projecte clau" per a la reordenació urbanística entre l'Eixample i el Temple.