ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/02/2019
La mascota dels CSIT World Sports Games 2019 es diu Cuca
Aquesta setmana ha finalitzat el procés participatiu, que ha comptat amb la participació de prop de 700 escolars de primària, de quinze escoles
La mascota oficial dels CSIT World Sports Games Tortosa 2019 ja té nom: s'anomenarà Cuca. És l'opció que han preferit els xiquets i xiquetes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Tortosa, que durant dos setmanes han participat en l'elecció del nom. El recompte final ha atorgat una àmplia majoria al nom de Cuca, amb 475 vots, més del 68% del total. Pel que fa a les altres dos opcions possibles, Jota ha recollit 117 vots (gairebé el 17%) mentre que Ballaruga n'ha sumat 100 (14,5%). En total, han participat 692 alumnes de quinze escoles.

Els organitzadors han agraït la col·laboració de tots els centres educatius, per haver facilitat que les votacions es duguessen a terme a les aules, així com a tot l'alumnat que ha expressat el seu vot per haver ajudat a batejar la mascota. En els pròxims dies es farà arribar un cartell a cadascun dels centres amb la imatge i el nom triat, perquè el puguen penjar a les aules.

El disseny de la mascota és obra de la tortosina Mai Aguiló i s'inspira en la tradició popular de la ciutat, agafant com a referència un dels elements més singulars del seguici festiu. La mascota comptarà amb diferents aplicacions que il·lustraran cadascun dels esports en competició.