ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 19/02/2019
Ja és obert, el termini per sol·licitar ajudes per a la rehabilitació d'edificis als barris històrics aquest 2019
Enguany, l'Ajuntament duplica la partida i passa fins als 60.000 euros, que se sumen als més de 350.000 euros invertits durant els últims onze anys
Els propietaris d'immobles situats als barris històrics de Tortosa ja poden sol·licitar les subvencions per a la rehabilitació d'edificis, per a les obres que facen durant l'exercici 2019. Per quart any, l'Ajuntament manté les ajudes destinades a la millora dels habitatges amb recursos íntegrament municipals, donant continuïtat, així, a les vinculades a l'execució del Pla integral del nucli antic, que finançaven a parts iguals Ajuntament i Generalitat de Catalunya. L'alcaldessa de Tortosa i regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha detallat avui els recursos invertits des del 2008 en l'ajuda a la rehabilitació, que superen els 350.000 euros repartits en 76 actuacions. D'aquestes, més de la meitat corresponen a la renovació de façanes.

La nova convocatòria per a aquest 2019 ja és oberta, i les sol·licituds es podran presentar fins al 30 de setembre. Preveuen una inversió de 60.000 euros, el doble dels diners que es van destinar al pressupost de l'any anterior. Les poden demanar persones físiques i jurídiques, entitats sense ànim de lucre, promotors i comunitats de propietaris que vulguen dur a terme actuacions de reparació dels immobles. Els ajuts es destinen a obres de millora de façanes, cobertes, elements comuns o de l'accés i la mobilitat. L'Ajuntament en subvencionarà la meitat del cost amb màxims en funció de cada actuació: rehabilitació de façanes, amb un màxim de 4.000 euros; cobertes, màxim de 3.000 euros; elements comuns, màxim de 1.500 euros, i accés i mobilitat, màxim de 3.000 euros. L'àmbit d'actuació inclou els barris de Remolins, call jueu, Sant Jaume, Castell, Rastre, Santa Clara i centre.

L'alcaldessa ha apel·lat, una vegada més, a la responsabilitat dels propietaris dels immobles perquè tinguen cura de les seues propietats: "des del 2008, l'Ajuntament ha renovat tots els carrers i places del nucli històric i ara estem a punt d'iniciar els últims que feien falta, els del carrer de la Mercè, la plaça dels Estudis i el carrer Sant Felip Neri, a més de l'inici imminent de l'actuació al barri del Castell amb el passeig de les Cultures, i l'execució ja en marxa de la plaça de la catedral", ha dit. A més, ha recordat que s'han instal·lat diversos equipaments públics als barris històrics per ajudar a revitalitzar la zona, i ha insistit en què l'actuació privada és essencial per completar la recuperació del nucli històric.

D'altra banda, l'alcaldessa ha detallat que, des de començaments d'any, ja s'han dut a terme tres reunions entre l'Ajuntament de Tortosa i el departament de Territori de la Generalitat per seguir actuant de manera conjunta en la recuperació dels barris històrics. Ara, Territori estudia quines són les aportacions que pot habilitar per complementar les línies de subvencions municipals existents, així com fer una valoració dels immobles que presenten un estat més deficient, amb vista a fer-los requeriments perquè hi actuen o adquirir-los per al seu enderroc.

Podeu accedir a les bases i formularis a http://www2.tortosa.cat/subvencions/convocatoria5.php