ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/11/2018
Tortosa consigna el pressupost per a l'expropiació de l'antic Club de Rem amb vista a completar el passeig del riu
El ple ordinari de novembre aprova una modificació pressupostària que agrupa en un sol exercici els quatre pagaments plurianuals previstos inicialment
L'Ajuntament de Tortosa invertirà en l'anualitat del 2018 els 140.000 euros que permetran l'expropiació de les antigues instal·lacions del Club de Rem, situades a la confluència de l'avinguda de Lleida i el passeig de Joan Moreira. Inicialment, el projecte havia quedat dividit en quatre pressupostos diferents, amb una consignació anual de 35.000 euros. La primera, la del 2018, ja estava consignada i, ara, el ple ordinari de novembre ha aprovat un suplement de crèdit pels 105.000 euros restants, amb els quals completarà el cost total de l'operació en una sola anualitat.

El projecte suposarà l'adquisició i posterior enderroc de les antigues seus que ocupaven el Club de Rem, així com un establiment de restauració situat en aquell espai. Això permetrà reordenar aquesta zona, entre el parc municipal Teodor Gonzalez i el riu Ebre, completant la continuïtat i millorant la connexió viària amb el passeig de Ribera.

Aquest ha sigut un dels punts més destacats del ple de novembre, en el qual també s'han aprovat diverses modificacions pressupostàries per a la millora de les instal·lacions esportives, així com el canvi en la plurianualitat del nou complex esportiu de l'estadi municipal.

D'altra banda, també s'ha aprovat l'acord que permetrà la Diputació de Tarragona ocupar dos parcel·les de titularitat municipal situades a tocar de la carretera T-301 entre Tortosa i Bítem, perquè l'ens supramunicipal pugui dur a terme la segona fase de l'acondicionament de la via.

Pel que fa a les mocions presentades pels grups municipals, han sigut aprovades la de suport a la llei que impulsa el govern de l'Estat espanyol, per al reconeixement jurídic del dret a la lliure determinació de la identitat i expressió de gènere, presentada de manera conjunta pels grups del govern (PDeCAT i ERC); la de constitució del Consell de Ciutat, proposada pel grup del PSC; i la de retirada del monòlit situat al parc municipal Teodor Gonzalez, amb inscripcions al·lusives a la dictadura, a proposta de la CUP-AE.

Per contra, no han obtingut els suports necessaris la moció per celebrar els 40 anys de la Constitució, o la d'elaboració d'un Pla d'habitatge durant el 2019, les dos presentades pel grup municipal del PP; la de creació de protocols per garantir l'accessibilitat a equipaments i espais públics, del PSC; o la de constitució d'un pacte de ciutat per dignificar els barris del nucli antic, de la CUP-AE.