ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/10/2018
La tradició de llatar pauma, protagonista a la dotzena Fira del Rovelló dels Reguers
L'encarregada d'inaugurar la fira serà l'exalcaldessa Esther Vidal
Els Reguers viurà el 3 i 4 de novembre la dotzena Fira del Rovelló. La cita posarà a l'aparador un dels productes més característics de les muntanyes del massís del Port, els bolets, en una temporada que ha començat amb força després d'anys més irregulars. Avui, l'alcaldessa dels Reguers, Anna Rehues, i el portaveu de l'associació Vent Fort, organitzadora de la fira, Alfredo Ferré, n'han donat a conèixer els detalls. Un dels més destacats és que l'exalcaldessa dels Reguers, i impulsora de la fira, Esther Vidal, serà l'encarregada d'inaugurar aquesta edició. D'aquesta manera, el poble vol retre-li homenatge per l'impuls que va propiciar amb aquesta cita. Serà dissabte 3 a les 18 h.

Ja des del matí es podran visitar les quaranta parades de la fira i participar en les activitats programades. Entre aquestes destaca la marató solidària de recollida de menjar en favor del Banc d'Aliments de les Terres de l'Ebre. Consistirà en trenar la tira de pauma més llarga possible, amb la col·laboració de totes les persones que hi vulguen participar. Es durà a terme dissabte al migdia a la pista de ball d'estiu. Precisament, l'art de llatar tindrà un protagonisme destacat al programa ja que, segons ha destacat Rehues, "és un tret característic del poble i no podem deixar perdre aquesta tradició". És per això que també han previst tallers per ensenyar com fer cabassos.

El folklore ebrenc també hi serà present amb les actuacions de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, dissabte a les 18.30 h, o amb una ballada de jotes, diumenge a les 17 h, que comptarà amb la participació de grups de Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Tivenys, Santa Bàrbara i Benifallet. D'altra banda, els mestres del morter de la Fira de l'Oli de Jesús, faran un tast d'allioli dissabte a les 12.30 h. El programa també inclou una nit jove, dissabte a partir de les 23 h, a la pista de ball d'hivern.

Els actes previs a la 12a Fira del Rovelló, el concurs de rovellons i un dinar d'estofat al Port, que estaven previstos per diumenge 28, van haver de ser ajornats pel mal temps.