ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/09/2018
Tortosa finalitza l'ampliació de la xarxa de carril bici entre el passeig de Ribera i el camí del Mig
L'actuació, que ha suposat una inversió de 126.541 euros, inclou un vial per a vianants i enllumenat públic al llarg de tot el carrer
L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat en els darrers dies l'actuació d'urbanització del vial que uneix el Passeig de Ribera amb el camí del Mig. L'obra permet ampliar la xarxa de carril bici de la ciutat, en un nou tram de 400 metres, que també inclou un vial per a vianants. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pels presidents de les Associacions de Veïns del Temple i del 13 de gener i Horta, Francesc Roigé i Juan Quevedo; així com pel primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, i els regidors dels barris del Temple i del Grup del Temple, Emili Lehmann i Dolors Queralt, han visitat la nova actuació.

El carril bici i passeig de vianants s'ha projectat paral·lel al vial que enllaça el camí del Mig amb el passeig de Ribera, i preveu una amplària per als vianants de 1,40 metres i pel carril de les bicicletes de 2 metres, establint una separació física entre el carril bici i el de vehicles d'una amplària de 0,55 metres. Aquesta actuació també ha inclòs la vorera del passeig de Ribera en el seu tram final i l'enllumenat públic al llarg de tot el carrer amb tecnologia led. L'obra, executada per EXXABER S.L., ha tingut un cost de 126.541 euros, i ha estat finançada, en part, amb una aportació de 66.000 euros de Pla d'Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que aquest tram de prop de mig quilòmetre permet ampliar la xarxa de carril bici de la ciutat que en els darrers anys ja suma més de 12 km. Aquest nou tram enllaça la via verda que ve de la Vall de Zafán per la façana fluvial al barri del Temple amb el tram fet del camí del Mig al Grup del Temple. Roigé ha explicat que l'actuació que s'ha fet permet millorar la seguretat d'aquesta zona, amb enllumenat públic, i que cada cop està sent més utilitzada tant per vehicles com per bicicletes i vianants. A més, està al costat de la zona d'aparcament de caravanes que permet que molts dels seus usuaris puguin sortir amb bicicleta directament cap al nord o cap al sud del terme municipal. Roigé també ha explicat que en els propers dies es complementarà l'actuació amb la plantació d'arbrat en aquest tram després d'observar que alguns camions envaeixen el carril bici.

Els presidents de les Associacions de Veïns del barri del Temple, Francesc Roigé, i del barri del Grup del Temple, Juan Quevedo, s'han mostrat molt satisfets per l'actuació que permet millorar la seguretat d'aquest tram cada cop més utilitzat pels veïns dels dos barris, alhora que es connecta amb els carrils bici fets tant al Temple, per la vora del riu, com al Grup del Temple, pel camí del Mig.

D'altra banda, l'alcaldessa ha anunciat que dins del programa de la Setmana de la Mobilitat, la bicicletada que organitza la Penya Ciclista Baix Ebre 'Ja arribarem' el proper 21 d'octubre, passarà per aquest nou tram de carril bici.