ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 31/07/2018
Tortosa adequa i cedeix a Trànsit i a les autoescoles la pista homologada d'exàmens i un espai amb aules i despatxos
Els exàmens de conducció de camions, vehicles pesats, motocicletes i ciclomotors es tornen a fer-se a les Terres de l'Ebre des de la passada tardor
L'Ajuntament de Tortosa ha adequat unes instal·lacions al camí del Mig perquè els exàmens de conduir que necessiten pista homologada es puguin dur a terme a les Terres de l'Ebre. S'ha adaptat l'antiga pista als requisits de dimensions i seguretat que demana la Direcció General de Trànsit (DGT) i s'ha arranjat una nau que va ser cedida a l'antic Institut Gaudí de la construcció. S'ha adequat aquest espai amb aules i despatxos tant per als examinadors de Trànsit com per a les autoescoles.

Gràcies a aquestes instal·lacions, les Terres de l'Ebre van recuperar des de finals del passat mes de setembre les proves de conducció a la nova pista homologada després que, pel canvi de normativa, la pista on es feien els exàmens quedés obsoleta. Aquest dimarts, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha signat un conveni amb la cap provincial de la Direcció General de Trànsit (DGT), Maria Teresa Guelbenzu. A través d'aquest acord, la DGT es compromet a desplaçar a Tortosa personal funcionari suficient que garanteixi la realització dels exàmens a Tortosa als alumnes de les Terres de l'Ebre. A canvi, l'Ajuntament cedeix les aules, pistes i instal·lacions necessàries per a la realització dels exàmens.

L'Ajuntament també ha signat dos convenis de col·laboració amb l'Associació d'Autoescoles de Tarragona i l'Associació d'Autoescoles de les Terres de l'Ebre a través del qual les autoescoles es comprometen a fer-se càrrec del manteniment de les instal·lacions que s'han adequat per poder fer els exàmens de conducció.

Després de la signatura dels convenis, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pel regidor de Serveis, Domingo Tomàs, s'han desplaçat a la pista amb la cap provincial de Trànsit, Maria Teresa Guelbenzu; i els presidents de les associacions d'autoescoles de Tarragona, Carlos Oliver, i de les Terres de l'Ebre, Aurora Esmel, així com altres membres de les associacions. L'alcaldessa ha destacat la importància d'aquesta actuació perquè els exàmens es poguessin continuar fent a les Terres de l'Ebre, i ha agraït la bona voluntat trobada tant per part de la DGT com la implicació de les associacions d'autoescoles. "Aquesta col·laboració entre administracions i entitats privades ens permet prestar aquest servei a la ciutadania i evitar que torni a marxar del territori", ha assegurat.

A les Terres de l'Ebre es fan 80 exàmens de motocicletes i ciclomotors i 50 de camions i vehicles pesats al mes.