ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/07/2018
Tortosa ultima els darrers detalls per tornar al segle XVI en la XXIII Festa del Renaixement
El pregó anirà a càrrec de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón
A poc més d'una setmana perquè la ciutat torni a l'esplendor del segle XVI, la ciutat ultima els darrers detalls per la XXIII Festa del Renaixement. Aquest dimecres el regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, ha presentat el programa d'actes amb centenars d'espectacles i recreacions al carrer i en espais consolidats de l'esdeveniment.

Als actes d'aforament limitat que ja es van donar a conèixer amb el cartell imatge de l'edició d'enguany, s'hi sumen els tradicionals actes propis com és el cas de l'acte inaugural de dijous, el pregó a càrrec de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la inauguració de Taulell al Carrer divendres, que anirà a càrrec de la directora general d'Indústria, Matilde Villarroya, i exregidora de l'Ajuntament de Tortosa; l'entrega d'estandards a les famílies nobles el dissabte; i la missa d'època i la Gran Desfilada diumenge. A més, enguany, tal com ha explicat el regidora de la Festa es dóna protagonisme a la figura del papa Adrià VI, bisbe i cardenal de Tortosa, a qui es dedicarà el torneig cavalleresc i el ball de les famílies nobles.

Entre els centenars d'espectacles d'animació, de música i danses destaca l'empenta cap a la internacionalització de la Festa, amb la presència, per primera vegada, d'una companyia de l'altre costat de l'Atlàntic, concretament de Mèxic amb 'Kronos Cantus', un grup de recreació històrica que recupera les sonoritats medievals i del Renaixement. També hi haurà l'estrena d'Et Vorago, una companyia francesa que representaran tres cuiners amb una salsitxa gegant; o la companyia francesa Zoolians que amb 'Quimeres' portaran a Tortosa uns personatges fantàstic que murmuren amb un llenguatge estrany, ronc i desconegut.

El regidor de la Festa també ha destacat la incorporació del Call jueu als espais amb 'La visita de l'Inquisidor', els sis campaments de la vida quotidiana o els tradicionals mercats d'època. També s'ha volgut destacar que des de l'àmbit privat també s'han impulsat visites guiades, exposicions o tallers coincidint amb la Festa.

Sobre la venda d'entrades, Tomàs ha explicat que el ritme està sent superior a l'any passat, i ha convidat als visitants a la Festa a fer servir el hastag #Renaixement18 quan pengin les seves fotografies a la xarxa.

El programa d'aquesta edició es pot consultar a www.festadelrenaixement.cat