Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Article d'opinió

Publicat el 30/11/-1 a les 00:00 h
Movem Tortosa proposa inversions en educació, patrimoni, habitatge i comerç amb el superàvit de 2017
La rehabilitació d’habitatges per a lloguer per a joves, la recuperació de la muralla del Rastre i el fortí de Bonet o la construcció d’una llar d’infants pública, entre les propostes que el grup traslladarà al govern municipa
El grup municipal de Movem Tortosa ha comparegut este matí en roda de premsa per explicar quines són les propostes que el seu grup presentarà a l’equip de govern en relació al superàvit del 2017. En este sentit, Jordi Jordan ha recordat que, segons el compromís del ministre d’hisenda i administracions públiques , Cristóbal Montoro, este any els Ajuntaments de tot l’Estat espanyol podran destinar per primer cop el superàvit del 2017 per executar inversions enlloc de gastar-lo per reduir més deute amb els bancs. Així, Movem Tortosa calcula que el superàvit de l’Ajuntament de l’exercici del 2017 acabarà essent d’uns 1,6 milions d’euros aproximadament, diners que volen que s’invertisquen en educació, patrimoni, habitatge i comerç com a inversions financerament sostenibles que preveu el govern central.

Jordi Jordan ha explicat que Movem ha escollit estos 4 grans eixos “perquè són totalment necessaris per a Tortosa davant la paràlisi i la preocupació que hi ha en diversos sectors socials i econòmics de la ciutat”, tot afegint que “cal ser valents i apostar amb estos diners per inversions sostenibles que ens donen un rendiment a curt i sobretot al llarg termini”.

En concret, en l’àmbit del patrimoni històric, Jordan ha reclamat que s’inicien les obres de rehabilitació de la muralla del segle XIV, de la plaça Mossèn Sol, per poder-la connectar amb el fortí de Bonet, del XVII i així crear un nou recurs turístic que connectaria amb les Avançades i conformaria una ruta per muralles “única” al país. D’altra banda, també en patrimoni, ha proposat rehabilitar alguna de les cases de propietat municipal existents en el call jueu de Remolins per convertir-lo amb un centre d’interpretació de la terrissa, arrelada històricament al barri, per complementar i dinamitzar un call “que ha de ser una de les icones de la ciutat del futur”.

Pel que fa a l’educació, el portaveu de Movem Tortosa ha reclamat “que part del superàvit del 2017 s’invertisca en la construcció de la primera llar d’infants pública a la ciutat, que s’hauria de fer realitat atès que no pot ser que siguem la única ciutat del país que no tenim una llar pública quan és l’educació primera que reben els nostres xiquets i xiquetes”.
La tercera proposta de Movem, en relació a l’habitatge, fa referència a la rehabilitació de diferents cases de propietat municipal, les quals estan en desús i segons Jordan “haurien de rehabilitar-se per donar una millor imatge de Tortosa i perquè es puguen convertir en pisos de lloguer destinats a joves ja que hi ha una manca considerable a la ciutat”.

Finalment, Jordan ha explicat que l’altra inversió que proposaran serà la creació de una àrea de millora comercial al voltant dels carrers Cervantes i Sant Blai amb la participació de tots els agents implicats per arranjar aquestes vies, millorar l’espai, dotar-los de més llum i fer-les més atractives davant la situació de degradació que estan patint en aquests moments.

Tipologia

  • Articles opinió

Temàtica